LRT televizijos žurnalistei Mildai Vilikanskytei komentavau, kodėl dalis politikų siekia gauti 141-ąjį savo partijos Seimo rinkimų daugiamandatės sąrašo numerį. Kelios mintys:

„Tu renkiesi paskutinį, kad galėtum būti šiek tiek išskirtinis. Apskritai rinkimai yra apie tai, kad tave pastebėtų, pamatytų ir kada tave pažymėtų, tavo numerį“, – komentuoja komunikacijos specialistas Liutauras Ulevičius.

[..]

„Paskutinis sąrašo numeris yra patapęs, pavadinkim, tokia skaistykla politikams, kurie ką nors prisidirba. Ir kurie šiaip tarsi, taikant aukštus standartus, nelabai galėtų dalyvauti rinkimuose“, – teigia L. Ulevičius.

Į reportažą nepateko dar kelios mintys:

  • Virginijaus Sinkevičiaus sprendimas DSVL sąraše – labiau ženklas, kad politikas nenori būti Seimo nariu, bet reikia, šį kelią rinktųsi tik išskirtinėse aplinkybėse
  • Ignas Vėgėlė LVŽS sąraše – simbolika ir kartu būdas išvengti tiesioginės konfrontacijos su partijos senbuviais ir bandymas gauti geresnes pozicijas savo atsivestiems kolegoms

Visas vaizdo reportažas ir tekstinė versija – LRT portalo publikacijoje: „Patekti į Seimą galima ir iš paskutinės sąrašo vietos: kas šįkart atsidūrė pabaigoje?“.