XXI a. kasdienybės dienoraštis

„ru.delfi.lt“ apie Pietų Osetiją ir propagandą

Konstantinas Ameliuškinas (Константин Амелюшкин) prieš pora savaičių kalbino apie tai, kiek objektyviai pateikiama informacija Lietuvos informacinėje erdvėje apie konfliktą Pietų Osetijoje. Rusiškąjį delfi.lt variantą naršau santykinai retai, todėl tik vakar pastebėjau pagal pokalbį sudėliotą tekstą „Вторая российско-грузинская война – в СМИ“.

Iš esmės tai truputį detalesnis žvilgsnis į kai kuriuos propagandos aspektus, kurie sėkmingai buvo naudojami visų konflikto pusių. Galiu tik pakartoti, jog matau didelius neartus dirvonus, kurie plyti visuomenės mokymuose apie žiniasklaidos turinio analizę.

O kartu galiu pasidžiaugti smagiais komentatoriais. Pavyzdžiui, anonimas хм mane pavadinoяркий представитель прикрытия геноцида осетин по прямой указке США“. Neturiu nieko prieš – tebūnie aš būsiu tiesioginių JAV nurodymų vykdytojas 😀 tik vat dabar truputį pasimečiau – kam sąskaitą išrašyt? JAV valstybės departamentui?

1 Comment

  1. stb

    …kai plaka klaviaturomis informaciniu frontu kovotojai ,visada prisimenu pavargusi nuo nezinomybes, alkana ir pikta, jauna ir norinti bet kokia kaina isgyventi ( rusu ar gruzinu , ameru ar afganu) askaita jauna vaikina…tada plakama AKM apkabu serijomis i visus bandancius sutrukdyti likti gyvam. teisybes tada irgi nera. teisus lieka tas kuris liko GYVAS:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *