080507, Leo LT, forumasNei daug nei mažai vėluojame. Trys savaitės praėjo po Piliečių Santalkos organizuoto forumo, kuriame diskutavome apie tai, kaip reguliuosime Lietuvos energetiką, kursime „Leo LT“ ir statysime atominę jėgainę. Tai liūdnas atsakymas mėgstantiems ieškoti šešėlių už Piliečių Santalkos veiksmų…

Iš eilės. Forumą pradėjo nykus Ūkio ministerijos sekretoriaus Aniceto Ignoto pranešimas, kurį galima reziumuoti paprastai – dirbta, popieriaus sunaudota, sprendimai surašyti ir dūla stalčiuose. Gaila tik, kad rezultatų dienos šviesa nematė. UAB „NDX energija“ direktorius Ignas Staškevičius pateikė (pirmasis siužetas, slankiklį reikia perkelti apytiksliai į 19:30) smagų pavyzdį – visi kartu ruošiamės krepšinio varžyboms, tad gal nebeverta ieškoti kažkurio žaidėjo nuodėmių, juk dabar visi sieksim aukso. Tiesa, klausimas, ar tikrai visi to aukso lauks, liko neatsakytas.

Raimondas Kuodis, matyt, dalyvavo nesitikėdamas, jog reikės pasisakyti, todėl ir jo pranešimas buvo iš esmės ankstesnių teiginių pakartojimas (antrajame įraše slankiklį reikia perkelti apytiksliai į 6:00). Toliau sekė profesoriai iš KTU ir VGTU – Rimantas Deksnys, Vaclovas Ažubalis, Albertas Nargelas, mokslų daktarai Anzelmas Bačiauskas, Alfonsas Morkvėnas. Apie praktines problemas kalbėjo dabar jau elektros perdavimo tilto į Lenkiją statybai vadovausiantis profesorius Vidmantas Jankauskas, statybų finansavimo problemas kėlė Liutauras Armanavičius.

Įrašai chronologine eile (po pusvalandį): pirmas, antras, trečias, ketvirtas, penktas, šeštas, septintas.

P.S. Jeigu kas nors norėtumėte prisidėti ir atsiųsti tiesiogines nuorodas į pranešimų pradžią – būčiau dėkingas. Taip pat pagelbėtumėte, jeigu surinktumėte kiekvieno pranešimo išvadas, kad viską būtų galima reziumuoti ir to pagrindu iškelti tolesnius tyrimo klausimus.