XXI a. kasdienybės dienoraštis

Rolando Pakso apkalta – Jurijaus Borisovo išsiuntimas

2004 metų kovo 24 dieną įvyko esminis lūžis tuometinio LR Prezidento Rolando Pakso apkaltos procese – dėl iki šiol man nežinomų tikrųjų aplinkybių visuomeniniu patarėju buvo paskirtas Jurijus Borisovas. Jeigu iki tol apkaltos balsavimas buvo pasislinkęs Rolando Pakso naudai, tai po šio sprendimo svarstyklės pervirto apkaltos organizatorių naudai.

Nebepamenu, ar Vitalės Vinickienės, ar Gintaro Šurkaus teismo procese buvo išsakyta viena sąmokslo teorija – esą Jurijus Borisovas buvo prispaustas apkaltos organizatorių ir turėjo priversti Rolandą Paksą padaryti šią esminę klaidą. Esą jam už tai buvo pažadėtas ramus gyvenimas, apkaltos ratilams nurimus.

Ir dabar skaitome – iš tiesų, po trejų metų teisminių ginčų Jurijus Borisovas, ilgai kaltintas daręs spaudimą Rolandui Paksui – tuometiniam LR Prezidentui – paliekamas gyventi Lietuvoje. Kartu tai de facto nuplauna visas jo ankstesnes kaltes.

4 Comments

  1. nuo

    Dar kartą įrodoma, kad nušalino Paksą už nieką

  2. dado1945

    Spėjimas: dabar skaitai Fuko švytuoklę 🙂

  3. Anonymous

    Puikiai atlikta politine afera.

    Zinant ,kad kompromata teike dvigubas kgb-czv agentas pocius, lauksime ziniu kaip atsidekojant anas bus i shilta posta itaisytas ….:)

  4. Marijus

    Man regis klaidini mus, Liutaurai. Šis sprendimas apie apie leidimą nuolat gyventi niekuo nesusijęs su neteisėto pilietybės suteikimo faktu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *