XXI a. kasdienybės dienoraštis

IAE II temą bandoma paslėpti po alaus reklamos draudimu ir seimūnų rentomis?

Turiu negerą nuojautą, kad dvi kvailos seimūnų išmestos idėjos tėra bandymas „gaminti“ informacinį triukšmą, kad visuomenei nebeliktų laiko ir jėgų ginčytis dėl naujos atominės jėgainės statybos.

6 Comments

  1. Paulius

    Jeigu žiūrėtume naiviai, tai tiesiog "laiko planavimo problemos", kai visus darbus Seimas sugrūda į galą. Arba tikėjimas, kad vasarą rinkėjai žinių nežiūri.

  2. dado1945

    Kadangi paprasčiausias spėjimas dažniausiai būna teisingas, tai aš labiau linkęs palaikyti Pauliaus nuomonę. Dėl IAE ten nėra, ką slėpti ir taip aišku kad elektra brangesnė bus, nes privataus kapitalo yra.

  3. paujak

    Liufai, jeigu turi komentarų, pastebėjimų, klok. Visiškai nesidomėjau tuo. Bet šiaip, žinant Lietuvos energetikos baimes ir meilę nuosavai AE, po tuo projektu, susitarus, galima pakišti bele ką. Nors paprastai vis tiek kažkas lenda ir kelia triukšmą.

    Bet šiaip įstatymas buvo priimtas greitai, nors sakyčiau, kad jo reikėjo jau tuomet, kai buvo sutarta dėl ES stojimo sąlygų.

  4. Kestas G.

    tokie skuboti veiksmai dar karta parodo, kad Lietuvos "energetikos strategija" yra nieko verta – juk jau senokai buvo zhinoma, kad reikes IAE anksciau ar veliau uzdaryti ir turejo buti nuspresta, kas bus daroma (ir kiek tas dziaugsmas kainuos ir kaip bus finansuojamas), kad uzhtikrinti LR ekonominiu tikslu pasiekima energetikos srityje. Dabar VST buvo nupirkta pachios imones leshomis, o atgal ta aktyva gausime tikrai oj kaip nepigiai 🙂 Nes, anot Premjero, "kitu isheichiu nera".

  5. Anonymous

    Sakyciau kaip tik tai busima situacija buvo gerai zinoma:)

    Uztai ir VST privatizuotas papigiaja ir vel bus perkamas.

    Padekokime lindikams i briuselio uzpakaliuka:)

  6. REalm

    Na bent galima pasidžiaugt, kad visgi kažką stato. Nes likus be atominės tai manau baisu įsivaizduot kaip Rusija šakotis pradėtų (o ir ko nepradėt? vos ne visi kiti energetiniai resursai juk iš jos). Kad aplinkinės valstybės ateityje mums elektrą pardavinės irgi nėr ko svajot. Pagal mokslininkų prognozes vos ne visam pasaulyje turėtų pradėt trūkti elektros (tiesa nepamenu kada), nes atominių, kurios švariausios, statyti nespjėa, o kito tipo elektrinės varomos ta pačia nafta ar anglimi (egzotinių galima neskaičiuoti – saulės ir vėjo jėgainės yra ir panašu liks daugiau pažaidimui).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *