XXI a. kasdienybės dienoraštis

Marius Jančius (BTV) apie žiniasklaidos ir žurnalistikos laisvę

Vakar „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“ Ginas Dabašinskas kalbino BTV žinių vedėją Marių Jančių. Atvirai savo mintis apie prastą padėtį Lietuvos žiniasklaidoje dėstantis Marius nustebino savo drąsa. Ar galėtų taip kalbėti LNK, TV3 žinių vedėjai, o ką jau bekalbėti apie regionines ar mažesnes televizijas?

Kol dar laidos įrašas internete nepaskelbtas, pridedu kelias Mariaus mintis, kurios užstrigo:

  • vos tik Marius gautų skambutį iš Lubio ar jo aplinkos su kokiu nors nurodymu apie ką nors kaip nors padaryti reportažą – Mariaus sprendimas būtų labai aiškus;
  • Marius pripažino, kad BTV tapus „Achemos“ grupės įmone reportažų apie, pavyzdžiui, Pramonininkų konfederacijos klausimus, santykinai padaugėjo;
  • analogija Ginui Dabašinskui su „Žinių radijo“ savininku Augustinu Rakausku.

Dar kartą – esu maloniai nustebintas Mariaus drąsa kelti šį sunkų klausimą. Didelis argumentas televizoriaus pultelyje įsidėmėti BTV kanalo numerį.

3 Comments

  1. Anonymous

    Smagu girdėti. Beje, kalbant apie Augustiną Rakauską – tik kolegos atkreipė mano dėmesį, jog ant \"Senukų\" PC yra prikabinėta visokių simbolių ir t.t. Ypač smagu skaityti jų laikraštį Verslumo dvasia. Būčiau dėkingas, jei aks galėtų kur nors publikuoti savo pasvarstymus apie tokią \"verslo filosofiją\".

  2. liutauras

    kad ir ką galvočiau apie Augustino filosofiją, tačiau turiu pripažinti jo kaip verslininko sugebėjimus.

    o tai, kad savo versle diegia ir nuosekliai plėtoja vertybes (http://www.senukai.lt/verslumas), iš tiesų gali būti pavyzdžiu daugeliui šiandienos verslininkų.

    darbuotojai juk turi teisę rinktis ir nepriimti jiems netinkančių vertybių. ar ne?

    Redagavo liutauras 2007-01-30 01:56

  3. Ginas

    Mielas Liutaurai,

    džiugu, kad priglundate prie radijo imtuvo vidudieniais.

    Nuo savęs tepridurčiau: išvada dėl tiesmukos sąsajos tarp televizijos laidų vedėjo ir tapusio more friendly pultelio mygtuko, atrodytų, reikalauja išsamesnio svarstymo.

    Dar: kartais pernelyg didelis dėmesys skiriamas nuogiems žodžiams neįvertinant konteksto rūbo (tai bendras dalykas, o ne akmenukas Mariui Jančiui).

    Ir dar: griežčiau kalbant, apie analogiją kalbėti kiek nekorektiška. Marius yra informacinės laidos vedėjas, o man gi tenka dalyvauti pokalbyje. Iš Mariaus laukiama patikimos žinios, aš sudarau galimybę rastis nuomonei – beje, nebūtinai teisingai. Mes mėginame atskleisti kokią gyvenimo pusę, o ne kviečiame sekti kieno nors pavyzdžiu. O viena iš gyvenimo pusių yra savininko siekis turėti – televiziją, radiją, interesą, požiūrį, galop – tikrąją tiesą. Ir per tą tiesą galbūt turėti kitą žmogų. Manau, tai ne mažiau įdomi gyvenimo pusė, nei kitos. Turintiems ausis, žinoma:)

    Pagarbiai,

    Ginas Dabašinskas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *