Portalo bernardinai.lt žurnalistui Vakariui Vingiliui komentavau, kaip vertinu Vilniaus miesto savivaldybės agentūros „Go Vilnius“ rugsėjo 14 dieną organizuojamą tatuiruočių šventę / akciją „ Vilnius Tattoo. Ink Your Love.“ (nuoroda).

Mano mintys:

Turi priešingą nuomonę

Vilniaus universiteto (VU) Komunikacijos fakulteto dėstytojas, komunikacijos ekspertas LIUTAURAS ULEVIČIUS dienraščiui „Bernardinai.lt“ pabrėžė – svarbu ne didelis finansavimas, o pasiekti rezultatai.

„Manau, kad visada, ypač kai kalbame apie reklamą, dėmesio pritraukimą, yra ribų klausimas. Kitaip tariant, iki kiek mes galime erzinti, žaisti su vertybėmis, provokuoti. Šioje vietoje „Go Vilnius“ pastaruoju metu pasižymi tokiais dalykais, ji leidžia sau kūrybiškai žiūrėti į viešą komunikaciją, ir tas kūrybiškumas dažnai vaikšto ant peilio ašmenų. Nemanau, kad kiekvienu atveju peržengiamos ribos, tačiau natūralu, kad daliai žmonių tai jau tampa nebepriimtina. Kartu natūralu, kad kyla nepasitenkinimas“, – teigė jis.

„Ar iš tiesų galime priimti vienareikšmį sprendimą, kad ribos peržengtos, kad kažkas padarė etikos pažeidimą – nesutikčiau. Tam ir yra agentūra, kuri ieško, kaip pasiekti rezultatą, pritraukti turistus. Ar provokuojanti, erzinanti viešoji komunikacija duoda rezultatą – klausimas. Norėčiau pamatyti skaičius, tada būtų galima vertinti. O tai, ar man patinka, ar nepatinka – subjektyvu, kiekvienas esame labai skirtingas žmogus“, – tikino L. Ulevičius.

Anot pašnekovo, kritikuoti agentūrą dėl didelių atlyginimų – keista. „Kai mes kaltiname kažką, kad per daug uždirba – tai yra kaimo bobų ir diedų mąstymo lygis, geri žmonės ir turi daug uždirbti. Grįžtu prie savo pagrindinio klausimo – ar už tuos pinigus, kuriuos skiriame tai agentūrai, gauname pakankamą ir trokštamą rezultatą? Šioje vietoje, jei rezultatas yra – tai aš visiškai nesipiktinu. Kad ir milijoną eurų galima skirti vienam žmogui, jei tai atsipirks, pavyzdžiui, atvažiuos į Vilnių kokia nors pasaulinė įžymybė. Jeigu rezultatų nėra – tada ar leidžiami maži, ar dideli pinigai – jau yra blogai. Vertinti reikia ne skiriamus pinigus, o ką mes už juos gauname“, – pabrėžė komunikacijos ekspertas.

Apibendrindamas diskusiją dėl naujausios iniciatyvos, skatinančios tatuiruotis sostinės simbolius, L. Ulevičius akcentavo – yra skirtingų žmonių, turinčių skirtingų skonių, skirtingai suprantančių kūrybos laisvės ribas. „Kad ką nors tai gali įžeisti – sutinku, gali. Visada visuomenėje bus tokių, kuriems viskas atrodys blogai, ir tada jie bus įsižeidę. Nemanau, kad konkrečiai ši tatuiruočių akcija kažkuo yra peržengianti ribas“, – teigė jis.

iš bernardinai.lt

Visa portalo bernardinai.lt publikacija: „Gėda ir dar už mūsų pinigus“: „Go Vilnius“ su reklama vėl šaudo pro šalį?“.