XXI a. kasdienybės dienoraštis

Smulkios „Teo LT“ vagystės draugystės nestiprina

Taip jau atsitiko, kad persikraustome. Natūralu, kad šviesolaidį internetą siūliusi „Teo LT“ buvo interneto tiekėja. Kilo reikalas tą santykį arba nutraukti, arba sustabdyti, arba perkelti. Naujoje vietoje šviesolaidžio nėra, todėl reali alternatyva paslaugos sustabdymas arba nutraukimas. Čia ir prasidėjo švelnios vagystės iš manęs, kaip dar esamo kliento.

Ryte per manoteo.lt susisiekiu su vadybininke per tekstinę prieigą (chat’ą). Išdėstau visas aplinkybes, sugaišau iš viso apie 15 minučių aiškinimuisi ir priėmiau sprendimą, kad paslaugos sustabdymas man netinka, nes už tokią paslaugą (sustabdymą!) bendrovė iš manęs nori paslaugos mokesčio (20 Lt gal ir simbolinis, bet vis tiek pinigas).

Vietoj to, kad situaciją išspręstų, vadybininkė registruoja (!) mano prašymą ir pažada, kad „artimiausiomis dienomis“ (iš lietuvių kalbos pagrindų suprantu, kad tai lygu 2-4 darbo dienos) su manim susisieks vyr.vadybininkė. Arba pasiūlo skambinti mokamu telefonu 1817 (1 min – 0,39 Lt).

Dienos pabaigoje, vyr.vadybininkės skambučio nesulaukęs, skambinu 1817 ir kokias 2 minutes vėl aiškinu paprastai vadybininkei situaciją. Ta paprašo palaukti (man tuo metu skaičiuojasi po 0,39 Lt/min už „paslaugą“). Laukiu… kokias 3-5 minutes.

Vadybininkė, matosi, pradinę informaciją jau gavusi, bando mane atkalbėti (ar tiesiog tempia laiką):

  • gal aš noriu paslaugą perrašyti kažkieno kito vardu (t.y. nori, kad pardavimą padaryčiau už juos, man už tai jokių procentų ar dovanų mainais atsisako suteikti);
  • gal aš noriu paslaugą persikelti – darau nuorodą į rytinį pasikalbėjimą, kur jau patikrinta, kad optikos jie naujoje vietoje neturi. To tarsi pakanka, bet ponia sugeba dar mano mokamu laiku padaryti rinkos apklausą ir tiria, kokie konkurentai yra naujoje vietovėje, kokie mano sprendimo motyvai;
  • galų gale, kai aš paprašau nutraukti sutartį arba susimokėti už mano konsultacijos apmokant šio skambučio kainą „Teo LT“ sąskaita, jinai iš karto baigia tyčiotis ir pasako… kad nutraukti sutartį galiu tik fiziškai atvykęs ir pateikęs raštu prašymą aptarnavimo skyriuje!!! Jokie faksai, elektroniniai paštai netinka, pasiūlytas registruotas paštas, spėju, būtų registruotas tik jo gavimo metu.

Summa summarum: negalėdama teikti man priimtinos paslaugos „Teo LT“ gaišina mane pokalbiais su trimis vadybininkėmis, visa tai apmokestina, tarsi tai būtų man naudą teikiančios paslaugos, o pabaigoje praneša, kad problemą turėsiu spręsti atvykęs gyvai.

Dar svarbiau, tai reiškia, jog fiziškai atvyksiu keliomis dienomis vėliau, o tai reiškia, kad bent jau abonentinis skaičiuosis kelias dienas, kai tuo metu paslaugomis jau nebesinaudosiu.

Žinoma, žala sąlyginai menka, tačiau kai padaugini iš klientų skaičiaus ir jų suminės žalos, „Teo LT“ tai garbės nedaro. O svarbiausia, kad bendrovė pralaimi ilgu laikotarpiu, nes „smulkios vagystės draugystės nestiprina“.

7 Comments

  1. Martynas

    Pats apturėjau beveik analogišką situaciją praėjusią savaitę, kai paprašiau Teo perkelti interneto paslaugos teikimą.

    Paskambinus 1817, Teo operatorė paaiškino, jog reikės sumokėti 50 litų už interneto perkėlimą ir dar tiek pat už Galos perkėlimą, nors pastarosios paslaugos esu laikinai atsisakęs ir ja nesinaudoju..

    Užsiminęs, jog dėl perkėlimo mokesčio svarstyčiau atsisakyti paslaugų, operatorė patylėjo ir vėliau pareiškė, jog mane neva klaidingai informavo dėl perkkėlimo mokesčio ir paaiškino, kad paslaugų perkėlimui man pritaikys 100 proc. nuolaidą….

    Tokio akiplėšiškumo seniai nebuvau girdėjęs

  2. TEO klientas

    Aš irgi susidūriau su labai panašia situacija, kai norėjau pasibaigus sutarties galiojimo terminui, nutraukti tolesnį paslaugų teikimą. Tai teko prakalbėti apie 20 minučių su vadybininke ir vyr. vadybininke, kad informuotų, jog turiu atvykti į TEO saloną pateikti prašymą nutraukti paslaugos teikimą ir tą gali padaryti tik sutartį pasirašęs asmuo. Tuo tarpu pratęsiant sutartį atvykti į saloną nereikia ir tą gali padaryti bet kas žinantis abonento numerį. Atvykimą pateisinu tik veju, jeigu reikia grąžinti Gala televizijos įrangą. Kažkaip nesusitygiavę jie šio proceso.

  3. TEO

    o tai kaip akcininkam dividendus mokėtume, jeigu viskas būtų nemokama ?

  4. rolkis

    Liutaurai, bučiuoju tau rankytes už tavo nuorodą pas Račą dėl Olimpiados žaidynių. Tu mane išgelbėjai, visur ieškojau, neradau, o gavau taip netikėtai ir lengvai.Dabar žiūrėsiu ir žiūrėsiu, ir tik tavo dėka. Ačiū:)

  5. stb

    Aš irgi rugsėjo mėn atsisveikinu su telekomo GALA televizija. Telekomą aptarnaujančios operatorės ir vadybinininininkės tikrai galėtų pasimokyti geresnių bendravimo įgudžių:) Įdomu ar čia lintelio ar kitos įmonės outsorsinimas? tokiu keliu eidamas telekomas vėl nueis prie paarmos laikų….masinių atsijungimų:)

  6. przt

    Panasi situacija ir pas mane.Galiu patvirtinti, kad ilgai ir nuobodziai teko bendrauti su TEO kol pavyko atsisakyti juju paslaugu.

  7. stb

    persasi isvada ka druckiui Slykstai laikas keisti darboviete:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *