XXI a. kasdienybės dienoraštis

Radvilų rūmus atstatys Nerijus Numavičius?

Vakar neoficialiai pranešta, jog vieną geriausiai išlikusių Vilniaus istorijos paminklų – Radvilų rūmus – nusipirko didžiausias „Vilniaus prekybos“ grupės akcininkas Nerijus Numavičius.

Radvilų rūmų ansamblio šiuo metu metu tėra išlikęs kairysis šonas ir praktiškai neprižiūrėta centrinė dalis. Bendra rūmų teritorija Vilniaus miesto centre sudaro netoli 3 ha, todėl vertinama, jog bendra neskelbiama pirkinio suma gali siekti iki 50 mln. litų. Pagal originalius išlikusius rūmų statybos planus planuojama atkurti visą Radvilų rūmų kompleksą – U formos rūmus, kurių priekyje, vietoj šiuo metu savivaldybės valdomos automobilių aikštelės, išsidėstytų uždaras didžiausių Lietuvos oligarchų būstinės kiemas.

Taip pat skelbiama, jog pagrindinis pirkinio iniciatorius – Nerijus Numavičius, kuris artimiesiems yra prasitaręs, jog jį asmeniškai įžeidė belgų brolių Ortizų dovana Valdovų rūmams – Sapiegų taurė, o taip pat Antano Boso dovanotas kilimas. Esą turtingiausias Lietuvos žmogus savo dosnumu ruošiasi nustebinti ne tik Lietuvą ir pasaulį, bet ir parodyti simbolinę špygą Algirdui Mykolui, Radvilų rūmų ansamblį (kuriame įsikurs ir „VP dešimtuko“ kolumbariumas) atkurdamas pagal griežčiausius istorijos restauravimo reikalavimus.

6 Comments

  1. ALGIRDAS

    Jau senai tikiuosi kad musu vieni geriausiu verslininku ,vieni turtingiausiu taps tikrais geraja prasme turtuoliais ir prades nesavanaudiska veikla Lietuvai ir jos zmonems…gal tai pradzia…

  2. Valentina

    Na, del tu “vienus is geriausiai islikusiu”, tai, manau, jog Saliegu ar Slusku rumai dar kol kas geriau islike is barokiniu rumu Vilniuje. O siaip, koks skirtumas kas kam ka padovanojo? Jeigu tai issaugos musu pavelda – valio – tegu atstato. Taciau jeigu tai bus eiline pinigu plovykla ir neturinti konteksto “menine vertybe”, tai gal reiketu pagalvoti…Nors, kol valdzia prisivers rumu renovacijai…

  3. e.f.i.

    Algirdai, Valentina, paziurekit i posto data pls…

  4. Valentina

    🙂

  5. ponas orgazmas

    va cia tai maladec VP.. 10 balu, malaciai!

  6. mocartas

    Šaunuolis tas Numavičius.
    Ech, galėtų šiaip dar plius iš meilės tėvynei ar dar kam nors atstatyti Raudondvario mažytį dvarelį(važiuojant į Pabradę)..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *