XXI a. kasdienybės dienoraštis

Kada bus akredituotas pirmas tinklaraštininkas?

Kaip jau įspūdžius sudėliojo kolega Artūras Račas iš baigiamojo „EuroMedija 2009“ renginio, šiemet Europos Komisijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos bendrai organizuotame nacionaliniame konkurse neskirta apdovanojimų tinklaraščių kategorijoje (t.y. nominacija „Euroblogeris“ – Metų tinklaraštininkas nebuvo skirta), nes komisija nusprendė pateiktų darbų nevertinti kaip per silpnų.

Matyt, verta sutikti su komisijos nuomone. Juo labiau, kad ir pats savo paskutinėmis akimirkomis sudėliotoje paraiškoje akivaizdžiai mačiau, jog pateikti darbai labiau įdomūs Lietuvai, nei konkursą organizuojančiai Europos Komisijai. Neatsitiktinai juk vertinimo kriterijai apibūdinti per ES prizmę: „Kūrybiškumas ir analitiškumas, kūrinių aktualumas ir kalba, vaizdinis iliustravimas ir įnašas į diskusiją apie Lietuvos interesus ir lūkesčius Europos valstybių šeimoje.

Tačiau šis konkursas – tai dar viena gera žinia Lietuvos tinklaraštininkų bendruomenei. Jau vien tai, jog viena nominacija skirta tinklaraščiams, rodo, kad bent ES mastu eilinių vartotojų kuriamas turinys pastebimas ir tai yra atskira stipri žiniasklaidos kategorija.

Kita visiškai nesusijusi gera žinia – tai vienos aukščiausių valstybės institucijų noras suteikti galimybę apie tos institucijos darbą rašantiems tinklaraštininkams būti akredituotiems kaip ir visiems žurnalistams. Manau, konkrečių žinių ir naujienų ilgai laukti nereikės. Galiu tik išduoti paslaptį, jog keletą patarimų, kaip būtų galima formalizuoti reikalavimus tinklaraštininkams, pateikiau ir aš.

Tuo pačiu smagu pranešti, jog balandžio 9 dieną 14 val. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nagrinės mano bylą prieš Lietuvos Respublikos Seimą dėl nesuteiktos akreditacijos. Priminsiu, jog praėjusių metų birželio 26 dieną teismas, pradėjęs nagrinėti mano apeliacinį skundą, atnaujino bylos nagrinėjimą iš esmės, užklausė poros ekspertų nuomonių. Kiek teko girdėti, jas pateikė viena garsiausių žiniasklaidos teisės eksperčių Lietuvoje advokatė Liudvika Meškauskaitė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

2 Comments

  1. Artūras Račas

    Suintrigavai, Liutaurai… Ar tik institucija nebus Vyriausybė… juk pemjeras pats toks pusiau bloggeris, tiesa, pastaruoju metu bloggina gana mažai:)

  2. Liutauras

    Artūrai, paliksiu erdvės įvairioms versijoms ir nekomentuosiu, kol pati institucija nenuspręs, jog jau laikas 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *