XXI a. kasdienybės dienoraštis

Lietuva vs. Estija: ką turime geriausio?

Vakar URM’as užsienio diplomatams pristatė Lietuvos kulinarinį paveldą. Anot Petro Vaitiekūno, kulinarinis Lietuvos paveldas – tai puikiai mūsų kraštą reprezentuojanti sritis.

Negaliu nesutikti, tik kažkodėl iš karto iškyla ŽŪM ir kunigaikštienės Prunskų duktės vaizdeliai, neturintys nieko bendra su efektyvumu ir rimta tarptautinėje rinkoje konkuruoti galinčia pramonės šaka…

 
  Kaip teisingai pastebi dienosdiena, tuo metu estai dėmesį skiria savo atstovybės „Second Life“ pasaulyje populiarinimui. Kuri iniciatyva duos didesnę naudą valstybei, beveik neabejoju. Kas juokingiausia, jog realūs abiejų iniciatyvų kaštai, manau, labai palyginami.

Ar negeriau būtų URM’ui daugiau dėmesio skirti lietuviškų mobiliųjų telefonų gamintojų ar biotechnologų populiarinimui? Ar URM’as, LEPA ir kitos panašios organizacijos gali pasigirti bent keliais normaliai renginiais aukštų technologijų pramonei?

3 Comments

  1. kostia

    šiaip žiūrint realiai, ir pabuvojus Est. ten na nieko gero nėra, LT daug kuom lenkia Est., ir tikrai nereikiaimti jos kaip pavyzdį.
    O estai tik ir temoka pūst burbulą iš šūdo, ir tai jiems sekasi….

  2. Valdas

    Telefonai gerai, tik vat, kad lietuvisku Kinijoje gamina.

  3. stb

    Pas mus reikalinga gamyba? Juokaujate. Skatinamas tik suvartojimas. O tos dvi simkortos gal susijusios su planuojama dviguba pilietybe? 🙂 Tada gerai butu kokios penkios simkortos ir dar pora banko korteliu i mobilnika:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *