XXI a. kasdienybės dienoraštis

Socialdemokratai skyla dėl Trigalvio slibino?

Trigalvis slibinas šią savaitę mestelėjo bent tris naujienas – pirmąją pagal VSD medžiagą paskelbė TV3 (Jolanta Butkevičienė), antrąją prevenciškai gindamasis sugeneravo „MG Baltic“
(Darius Mockus). Apie tai jau rašiau ir vėlesnės premjero nuostabos, „Lietuvos ryto“ užsikirtusios plokštelės, Dariaus Mockaus neigimai nebestebino.

Gedimino Kirkilo pypkės vertas kitas socialdemokratų žingsnis – penktadienį įvykusi Vytenio Andriukaičio spaudos konferencija. Partijos pirmininko pavaduotojas stoja į Trigalvio slibino opozicijos gretas. Ką tai reiškia? Galimi scenarijai:

  • socialdemokratų suartėjimas su „VP Market“ reiškia, jog partija atsisako „MG Baltic“ paramos – gali būti, jog Vytenis Andriukaitis „paskirtas“ teisėtos atskalūnų grupės vadovu, kurio tikslas yra išlaikyti šios interesų grupės finansavimą ateityje?
  • Vyteniui Andriukaičiui atsirūgsta tebesitęsiantis „Rubicon Group“ šleifas ir įvaizdžio formavimo požiūriu geriau būti siejamam su „MG Baltic“, nei Zuoko kolegomis; tokiu atveju Andriukaitis net visiškai nesusijęs pirminiame etape gali turėti motyvacijos „įšokti“ į šią Trigalvio slibino oponentų komandą;

  • versija paraidžiui – Vytenis Andriukaitis buvo angažuotas VSD paviešinto plano autorių kelti atitinkamus klauismus. Klausimai iš tiesų yra pagrįsti, todėl loginių pradmenų politikui pradėti išnaudoti tokią galimybę savo politinio kapitalo didinimui tikrai dėmesio verta galimybė; galima variacija, jeigu planą prieš sukūrė patys Trigalvio slibino autoriai – tokiu būdu Andriukaitis tiesiog gali nežinoti, kad planą pateikė jo bendrapartiečiai, norėdami jį visiškai radikalizuoti (partijos viduje) ir užkirsti kelius į partijos vadovybę.

Faktas, kad spaudos konferencija buvo organizuota penktadienį, t.y. po TV3 ir Dariaus Mockaus sceninių judesių, tas signalizuotų, jog Vytenis Andriukaitis suvokia riziką, jog gali būti daromas socialdemokratų kvailiu, todėl versijos dėl partijos kolegų apgaulės nėra tokios tvirtos.

1 Comment

  1. Anonymous

    http://www.opensky.lt Tai naujas standartas Lietuvoje kuris teike nemokamas paslaugas ir kurios niekada nebus apmokestintos! Tai- pazintys,vaikinu ir merginu foto,radijas,galite talpinti muzika tiesiai i savo provili,kelti video filmukus bei linksmas foto yra video chatas,konkursai prizai! Nebuk abejingas ateik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *