XXI a. kasdienybės dienoraštis

Lietuvos valstybės vizija – biurokratžmogių sapnai

Kartais atrandu biurokratžmogių stalčiuose įdomių sapnų. Pora iš jų – Lietuvos valstybės vizija ir Valstybės ilgalaikė raidos strategija.

Ar žinote, jog ilgalaikiai Lietuvos raidos prioritetai yra:

  • žinių visuomenė;
  • saugi visuomenė;
  • konkurencinga ekonomika.

Dar kitas dalykas – kas už mus, t.y. visus piliečius, nusprendė, jog Lietuva siekia Europos Sąjungos socialinio ekonominio modelio? Kuri politinė partija tai deklaravo savo rinkimų programoje? Kur apie tai buvo diskusija?

3 Comments

  1. kostia

    nebūkite naivus, Liutaurai, Lietuvoje niekas piliečių neatsiklausinėja, tokia yra politikų liaudies tradicija, atėjusi dar iš ATR laikų.
    Už tautą pasisako patys lygiausieji, na dar ie biurokratai,kurių ( gal klystu) yra TRIGUBAI daugiau nei visos biurokraijos ir part. nomenklatūros soveitmečiu kartu sudėjus.
    Va taip męs ir lygiuojamės į Evropą. Va taip ir didinam nacionalinį Produktą.

  2. Kestas G.

    grazhi vizija. labai shauni vizija. Ir ilgoje perspektyvoje visai logishka net ir be referendumo – o gal tu manai, kad tame blyne reiketu rashyti "valstybe, kurioje blogai (><"geroves valstybe"), kurioje didelis nedarbo lygis ir pigi darbo jega, daug skurstanchiu sheimu, silpnos socialines garantijos ir t.t." O btw, shiaip kas yra "STIPRIOS socialines garantijos" ir "socialines sanglaudos lygis" (chia tipo su bomzhais glaustytis reikes)?

    kaip ten bebutu, vizija lieka vizija, o "the devil is the details" (skaityti "biudzete")

  3. stb

    kaip paprasta visas bedas uzkarti ant "buvusiu laiku"…
    taigi turite majonezo su zireneliais ir shprotu pakankamai jau dabar…tai ko truksta?:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *