XXI a. kasdienybės dienoraštis

„Скатертью дорога!“, mieli emigrantai

Puikiai Jurga D.Martini sudėstė savo mintis į tekstą „Nepatriotiški emigrantės išdavikės prisiminimai apie Lietuvą“. Tikrai rekomenduoju perskaityti:

  • visi vyrai – kiaulės, išskyrus arabus;
  • visi lietuviai – neišprusėliai, temokantys baltarusiškai ir ukrainietiškai;
  • Kauno medicinos akademija – pasaulinio lygio aukštoji mokykla;
  • visi Lietuvoje likę klasiokai(-ės) nesugeba išvažiuoti atostogauti toliau nei Palanga;
  • tik amerikiečiai sugeba būti kilniaširdiški ir aukoja savo brangų laiką sau artimiems;

Jurga, nuoširdžiai tamstą užjaučiu…

Linkiu, tamstos žodžiais, būti „gera žmona, mama, gydytoja, kaimyne“. Lai tau iš tiesų džiaugsmą pagaliau suteikia „profesija ir gyvenimas visuomeneje, kuri tave vertina ne pagal mašiną, o koks tu esi žmogus“.

Tuo pat metu, manau, kad esi skolinga investicijas, kurias Lietuvos Respublika sudėjo į tamstos ugdymą, sveikatos priežiūrą, infrastruktūrą ir pan. JAV tikrai turėjo išmokyti, kad nebūna nemokamų pusryčių. Valstybės biudžeto sąskaitos numeris viešas.

Papildymas, 2007 05 07, 20:30 – tris kartus valio Rūtai Aldonytei! Greitai skaitom puikius kontr-argumentus „Patriotiški emigrantės prisiminimai apie Lietuvą. Atsakymas J.D.Martini“.

7 Comments

  1. kostia

    o aš perskaitęs padariau išvadą:

    visi arabai – kiaulės.

    vsisos emigrantės padarė karjerą per atsosus.

    ta 'gydytoją ' giriasi tik todėl,kad jai čia uždari keliai.

    ir turbūt ji spėjo jankiškai sukvailėt.

    skaičiau LR. durnas straipsnis,vertas Delfinas.lt

  2. tetasigita

    pakomentuosiu irgi, bet apibendrinčiau plačiau.

  3. Kestas G.

    Yra ir keistu/kvailu minchiu tame straipsnyje – kokio velnio turiu dazhyti kieno nors nama?

    Yra ir neblogu – tikrai tarp lietuviu yra daaafiga tuschiagarbiu (pazhiurek i Stiliu) ir debilu (pazhiurek kas gatvese dedasi) Ir tokiu, kuriems kai pamato zmogu, pasiekusi daugiau uz juos, isijungia nepilnavertishkumas ir jie ish karto tampa "ultrapatriotais" ir teisuoliais.

    Liutaurai, darai keistus apibendrinimus – arba tu neskaitei to straipsnio atidziai, arba laikai kazhkoki pykti, nezinau. Ten gi parashyta "daugumos tų [tu, kurie ja moralizavo del dalyku, apie kuriuos ne velnio neraukia] lietuvių tarptautinė patirtis – tik bendravimas su rusais…vienintelis reisas yra arba į kolektyvinį sodą, arba kartais į Palangą"

    Ir tavo apibendrinimai tikrai nedaro tau garbes

  4. liutauras

    kostia, tamsta kaip visada stačiai ir tiesiai 🙂

    tetasigita, tikrai įdomu, ką galvojat – laukiu žinių

    Kęstai G., aš galiu atrast 57-ius "Stilius" JAV, taip pat lengva ranka galiu paminėt 285-ius atvejus, kai JAV santvarka akivaizdžiai klumpa. problemų yra visose visuomenėse.

    dėl apibendrinimų – taip, jie hiperbolizuoti, sutinku. todėl ir yra 2 ir 3 pastraipos. galiu tik pasikartot, kad užjaučiu Jurgą, nes ji nesugebėjo atrasti savo vietos, kad vyras, kiek galima spėti, buvo niekšas, o darbovietė – standartinis medikų klanas. taip, tai lygiai taip pat blogai kaip ir vis didėjanti atskirtis tarp "rich" ir "poor" tose pačiose JAV…

  5. tetasigita

    http://www.blogas.lt/tetasigita/

    ir paskaityti "linkėjimus iš džiunglių"

  6. kostia

    ten ir atsakymas geras. Puikus.Tiesą sakant supertikslus. Ir klausimas geras – tai kur reikia gyvent anerike,kad nematyt skurdo ir purvo???

    <br>tiesą sakabt Europa – tai kaip operacinė prieš amerike ( pagal švarą ir nygerių procentą).

  7. Anonymous

    Visu pirma noreciau pastebeti, kad aptariamas rasinys nera straipsnis – o tiesiog laiskas redaktoriui. Todel jis turi teise i subjektyvuma.

    Liutaurai, apibendrinimai isties hiperbolizuoti ir mano galva, Jurgos pastebejimai buvo kiek aptakesni nei tavo isvados. Nedievina ji arabu ir netrypia lietuviu i dulkes. Tiesiog pakritikuoja. Juk mums patinka pakritikuoti vyrus 🙂 kaip ir jums mus.

    Tiesiog dar vienas pastebejimas – del to, ka mes esame skolingi LT biudzetui. I biudzeta mes dar budami LT labai sekmingai mokejome trecdali savo algos. Ir dabar ne ka maziau prie jo prisidedame – gal ne tiek oficialiai, kiek ivairiais budais i LT zerdami savo eurus, svarus ir dolerius. Jei jau siulai Lietuvai atidirbti uz studijas (saviskem nesiskunciu, jos isties buvo daugiau studijos nei mokslai) ir kitoki geri, kiek metu bus gana? Kiek litu pakaks issipirkti teisei i laisva zmoniu judejima?

    Beje, Kostia, maniau, kad zodis nigeris yra izeidus ir neturetu buti vartojams viesoje kalboje.

    Lina is emigracija-etc.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *