XXI a. kasdienybės dienoraštis

O Jūs – rasistas?

Toks buvo man asmeniškai skirtas ir kartu – įdomiausias klausimas, kurį gavau pirmosios Lietuvos blogerių konferencijos metu.

Atsakiau tradiciškai, jog man nesvarbi žmogaus oda ar seksualinės pažiūros, tačiau aš tikrai tikiu, kad kiekviena visuomenė turi teisę riboti kitaip, nei jai priimta, gyvenančių, galvojančių, kalbančių, besielgiančių žmonių imigraciją.

Ir galiu tik pakartoti, kad laisvas žmonių judėjimas ir atvira visuomenė tikrai naudingi reiškiniai, tačiau tuomet, kai šie reiškiniai vyksta tik dėl ekonominių paskatų, tai rezultatai būna labai labai liūdni.

4 Comments

  1. Maumaz

    Kitaip tariant, tegul geriau tie svetimieji dvęsia savo skurde, nei drįsta atvažiuoti čia užsidirbti?

    Mane visada stebino štai kas – esame labai migruojanti tauta, banga tarpukaryje, banga po II PK, banga dabar, o pas save priimti – nieko nenorime.

    Egoistai, ir tiek.

  2. kostia

    taip,aš esu radikalus rasistas,manatis,kad visos kitos rasės yra nepilnavertės,o ypač juodoji. taip pat esu antiislamistas. ba to esu labai skeptiškai nusiteikęs prieš rusakalbius gyventojus(paaiškinu – tikri rusai gyvena rusijoj). juodūjų antplūdis pražudys visą civilizuotą pasaulį,kaip dabar pražudė USA. Tad galiu pareikšti – aš rasistas ir tuom didžiuojuosi.

  3. liutauras

    Maumaz'ai, Kinijoje 16h darbo įprastas dalykas. ar nori, kad kinai(-ės) pakeistų LT provincijos darbuotojus ir lietuviams tektų dirbt už 50 Lt/mėn.?

    kostia, čia mūsų pažiūros skiriasi

  4. aval

    "<…> man nesvarbi žmogaus oda ar seksualinės pažiūros, tačiau aš tikrai tikiu, kad kiekviena visuomenė turi teisę riboti kitaip, nei jai priimta, gyvenančių, galvojančių, kalbančių, besielgiančių žmonių imigraciją." kitaip sakant: "ne ne, as ne rasistas ir ne homofobas, as tik nenoriu, kad jie salia mes gyventu ar siaip rodytusi…" ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *