Šią savaitę „Žinių radijo“ laidoje „Vyrai kalba“ su Linu Kontrimu aptarėme:

  • Pauzė ir pasitraukimas politikoje: tai tik kitų pasaulio politikų išmintis, bet tik ne Lietuvos?
    Ką Lietuvai rodo Bideno pasitraukimas? Kodėl Lietuvos politikai yra „amžini“ ir iš politikos pasitraukia tik kojomis į priekį? Ar Lietuvoje politikas turi galimybę pragyventi „po politikos“?
  • Kuo tapo pasų prekyboje paskendęs tarptautinis sportas?
    Lietuvą „nuskriaudusioje“ Puerto Riko krepšinio komandoje – tik 2 žaidėjai gimę Puerto Rike (plačiau). Ar Lietuva irgi turėtų pradėti pirkti sportininkus savo pasais? Ką tai reikštų mūsų sportininkams? Ką galima pasakyti apie olimpinius principus, kai, pavyzdžiui, krepšinio varžybose tik Serbija neturi juodaodžių dirbtinai „sunacionalintų“ žaidėjų?
  • Kodėl Olimpiados atidaryme tyčiotasi iš katalikų, bet ne musulmonų?
    Nejaugi Charlie Hebdo žudynės užtildė laisvės švyturiu Europoje buvusią Prancūziją?
  • Ar esame pasiruošę sėdėjimo visuomenę pakeisti judėjimo visuomene?
    Turtingose šalyse vis dar itin daug pritaikymo sėdėjimui, o ne kitokioms, sveikesnėms kūno padėtims. Kaip ir kiek tai dera su klimato kaita?
  • Ne, sniego kasimas nėra tiek naudingas, kiek treniruotė sporto salėje!
    Profesorius Albertas Skurvydas su kitais tyrėjais aptiko, kad fizinė veikla nėra tolygi – ji naudingesnė laisvalaikio formatu, o ne dirbant sunkų fizinį darbą darže ar kieme (plačiau)
  • D.Britanijoje 2016 metais įvedus cukraus mokestį dabar vaikai vartoja perpus mažiau cukraus
    Ar pirktume eurų brangesnę persaldintą bandelę? Kam Lietuvoje galėtų nepatikti cukraus mokestis? (plačiau apie UK)
  • Ką apie Lietuvos pasiruošimą karui parodė audra ir lietus?
    Visuomenės informavimas – tik maža viso chaoso dalis. Ką turėtume keisti pasiruošime netikėtoms kliūtims? Kodėl nuverstų medžių negali padėti tvarkyti kariuomenė, šauliai ar ūkininkai?

Laidos anonsas (apie 10 min, nuoroda), ištraukos: apie „amžinus politikus“ (nuoroda), apie cukraus vartojimą ir mokestį (nuoroda), apie prasto audros padarinių likvidavimo koordinavimą (nuoroda). Visa laida – „Contribee“ (nuoroda).