XXI a. kasdienybės dienoraštis

„Veidas“ apie politikus internete

080804, VeidasŠios savaitės žurnalo „Veidas“ numeryje trumpa Giedrės Petkevičiūtės žinutė, jog internetą vis plačiau ima naudoti politikai.

Trumpai komentavau ir aš, jog politikus skatina du dalykai. Pirma, uždraudus politikų reklamą televizijoje atsirado gana didelė laisvų pinigų sumą, kurią reikia efektyviai išnaudoti. O internetas – santykinai nauja sritis, todėl menkai kieno užimta, todėl investicijų grąža – gana didelė. Antra, faktas kaip blynas, jog Lietuvoje jau kas antras pilietis naudojasi internetu. Aišku, vieni rečiau, kiti dažniau. Galbūt labiausiai aktyvi vartotojų dalis (nepilnamečiai iki 18 metų) ir negali žadėti greitos investicijų grąžos, tačiau 18-35 metų amžiaus piliečiai tikrai potencialus naujų rinkėjų būrys. Kas su juo sugebės rasti bendrą kalbą, užsitikrins gana rimtą paramą net keletui rinkimų į priekį.

Kur tokio politikų aktyvumo vilkduobės? Smarkiai rizikuoja partijos, puldamos į internetą „stačia galva“. Šiek tiek keistai atrodo Artūras Paulauskas, kurio anksčiau čia visai nebuvo, o dabar jis jau visur. Nelabai rimta ir konservatorių parodomoji akcija „Second Life“ pasaulyje. Apie socialdemokratų veiksmus sunku kažką pasakyti, nes toks vaizdas, kad jie veikia partizaniškai, nors gal tai kaip tik labai tikslinė kampanija. Įvairaus plauko liberalų veiksmai internete buvo matyti jau anksčiau, tad nestebina jų tęsimas.

Būdamas konkurentu, nuosekliai analizuočiau konkurentų veiksmus ir bandyčiau aptikti skubaus internetizavimosi klaidas (pavyzdžiui, galiu lažinti, jog Artūro Paulausko virtualiuose veiksmuose yra max 10-20 proc. tikro Artūro). O jas aptikus jau technikos klausimas, kaip tai panaudoti konkurencinėje kovoje.

Plačiau – „Veidas“, „Kauno diena“.

1 Comment

  1. Slyvanosis

    Politinė propoganda IP erdvėje gręsia apnuodyti iki šiol santykinai švarią virtualią apinką.
    Vertinant politinių grupuočių imlumą naujovės, “įvairaus plauko liberalai” šiuo aspektu yra pažangiausi. Bent jau techninį progresą moka panaudoti skelbdami savo idėjas.
    Socdemai nesivargina, nes turi galingą ruporą – lrytą. Valatkų,tilindžių etc. straipsniai pilni tulžies visiems nesocialdemokratams.
    Konservatorių parodomosios akcijos nestudijavau.
    Kiti pradedantieji internautai veikia pagal principą: įkyrėk visiems, kas nors užkibs….
    Tai tiek apie “clear brain friendly” erdvės užkariavimą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *