XXI a. kasdienybės dienoraštis

„Piliečių Santalka“: Pocius šmeižė velionį Pociūną

Pasirašiau, su sąlyga, kad paaiškėjusius faktus iš tiesų turime ir galime įrodyti. Jeigu tai teisybė, tai net nežinau, ką sakyt – pusė Vyriausybės, visi kiti Pociaus palaikytojai nuo žiniasklaidos iki kolegų VSD'e yra ne kas mažiau, o natūralios išgamos…

<...>

Mes, Piliečių Santalkos atstovai ir Lietuvos kultūros žmonės, kreipiamės į Jus ir raginame <...> pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešai paskleistų melagingų prasimanymų, kuriais siekta nulemti žmonių panieką ir pakirsti pagarbą Breste žuvusio Lietuvos Valstybės saugumo departamento pulkininko ir diplomato Vytauto Pociūno atminimui.

Tvirtą pagrindą tokiam tyrimui pradėti duoda du į viešumą iškilę faktai. Pirma, parlamentinis Valstybės saugumo departamento tyrimas atskleidė, kad tuometinis šio departamento generalinis direktorius Arvydas Pocius ir jo pavaduotojas Dainius Dabašinskas liepė VSD pareigūnui Audriui Penkauskui, dar Lietuvos teisėsaugai neatlikus Vytauto Pociūno žūties tyrimo, skleisti informaciją politikams, kad jų kolega V. Pociūnas iškrito pro langą, kai girtas mėgino nusišlapinti nuo palangės. Tokią informaciją, pasak parlamentinio tyrimo medžiagos, Seimo nariams platino ir pats Arvydas Pocius. Šią informaciją po Arvydo Pociaus pokalbių su žurnalistais paskelbė ir dalis žiniasklaidos.

<...>

Pilnas kreipimosi tekstas

3 Comments

  1. Anonymous

    Na ir kaip vyks minetas "tyrimas"? Statysime ka nors ant palanges siusioti ?ar kaip? Puikiai zinoma kieno statytinis yra pocius ir kam padejo ateiti ( nuversti? ) i valdzia, kaishiodamas kompromata…taigi ir atitinkami bus "tyrimu" rezultatai:)

    Bejei bet kuri "silovyku" struktura visada pagrysta skundikais, stukaciais ( taip vadinama agentura) ir operatyviniu darbu ( stukalintoju verbavimu ).Taigi su kuom sutampa -tokie ir tampa. Nemanau kad ir ATA ir jo sebru veiklos principai buvo ir yra kitokie 🙂

  2. Anonymous

    O vat nereik kištis į didelius biznius ir būsi gyvas, ir nieks nešmeiš.

  3. kostia

    man taip įstrigo aa. V Pociūno frazė: " valstybininkus sieja kgb ir žydra spalva" – užvakar berods girdėjau per dienos komentą per LR.

    na bl. tas a. pocius rimtai neša į 3,14derą su visais januškom, o tokius fruktus verbanut tai lengviausia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *