XXI a. kasdienybės dienoraštis

Kai fotografuoja policija..

.. ima kilti klausimai, į kuriuos neturiu atsakymo:

  • kokią baudą gavau ar gausiu?
  • kaip man policijai pranešti, kad į posėdį kviestų mane, o ne mano tėtį, kuris formaliai yra mano automobilio savininkas?
  • kokias teises turiu?
  • ar galiu ginčyti automatų parodymus?
  • kodėl mane fotografavo, jeigu mano greitis buvo ~60 km/h?

www.policija.lt pagalbos nesuteikia. O ar galėčiau tikėtis ko nors daugiau? Gal skambinti 02? 😀

P.S. ~23:30 leidausi nuo Šeškinės kalno ir, rodydamas dešinįjį posūkį į Paribio (atrodo) gatvę, rikiavausi į dešinę pusę, kuri teoriškai yra skirta visuomeniniam transportui. Tarsi kažkur girdėjau, kad tas matuoklis fiksuoja visus, kurie važiuoja visumeniniam transportui skirta dešiniąja eile. Gal kam teko išsiaiškinti asmeniškai?

4 Comments

  1. Paulius

    Sėsi, Liutaurai, sėsi…

    Džiovink duoną.

    Tiesa, kažkada mano tetą buvo nufotkinę (gal prieš kelis metus). Iki šiol nieko. Su smulkmenomis pareigūnai nesiterlioja, man rodos.

  2. mariukas | http://blogas.lt/mariukas

    ten tikrai fotografuoja važiuojančius visuomeniniam transportui skirta juosta, bet neprisimenu koks ten žymėjimas ties ta vieta yra. iš esmės manau, kad galima įrodyt savo teisybę, jei tik ten ne ištisinė juosta…

  3. liutauras

    vien žo, lauksim naujienų iš viešų namų 😀

  4. Anonymous

    KET – 224 punktas:

    "Kelyje, pažymėtame ženklais "Juosta maršrutiniam transportui", "Kelias su juosta maršrutinio transporto priemonėms" ir (arba) ženklinimo linijomis "A", kitoms transporto priemonėms važiuoti šia juosta ir sustoti joje draudžiama, išskyrus dviračius ir mopedus. Tačiau jeigu ši juosta, skirta važiuoti maršrutiniam transportui ta pačia kryptimi, yra dešiniajame važiuojamosios dalies krašte ir nėra atskirta ištisine ženklinimo linija, į dešinę sukantys arba apvažiuojantys sustojusią į kairę sukti transporto priemonę vairuotojai privalo persirikiuoti į šią juostą."

    O šeip: ženklų arba ženklinimo nesilaikymas 100-150 LTL arba kiti pažeidimai: 20-40 LTL arba įspėjimas;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *