XXI a. kasdienybės dienoraštis

Mokytojų ir ex-gimnazistų diena KTU Gimnazijoje

Penktadenį viešėjau savo vienintelėje ir nepakartojamoje KTU Gimnazijoje. Kažkurią pavasario ar vasaros naktį kartu Viktoru Juciku per ICQ subrainstormint'a mintis realizuota –  vietoj tradicinės Mokytojų dienos gimnazistams pamokas vedė buvę gimnazistai. Vienas iš jų buvau ir aš. Džiugu, kad Gimnazija išlieka savita ir kiekvienam gimnazistui uždeda antspaudą, kurį pastebėsi iš drąsos, atkaklumo ir pernelyg gero savęs vertinimo 😉

Bene akivaizdžiausiai tas pasimatė, palyginus pirmosios klasės gimnazistus bei trečiokus ir ketvirtokus. Kuo daugiau metų gimnazijoje – tuo didesnė laisvė ir autoritetų nepaisymas. Kartu – tai ir laisvų žmonių požymiai.

Tokie renginiai – visai įdomi galimybė perduoti patirtį. Ar jie (pa)tiko, spręs patys gimnazistai, o jau mūsų pareiga bus galvoti, kuo kitas kartas galėtų būti dar įdomesnis.

Ne daug Lietuvoje žinau universitetų, kurie galėtų pasigirti savo stipria ir kryptingai veikiančia baigusiųjų bendruomene (Alumni). Dar mažiau – mokyklų. Smagu, kad pirmą kartą įgyvendinama idėja patikėjo kolegos – Aras Panckevičius, Aušra Grigaravičiūtė, Tomas Mrazauskas, Lina Mogenytė, Marijus Kalesinskas, Artūras Piliponis, Audrius Masalskis ir, žinoma, pagrindinis variklis – Viktoras Jucikas.

4 Comments

  1. merhaba

    o broliui labai patiko Aro Pranskevičiaus pamoka. šauniai jūs ten sugalvojot… apskritai visiems pavydžiu, kas KTUG mokosi/mokėsi, nes tai tokia mokykla, iš kurios nesinori išeit, nors ir be galo sunku mokytis.

    taip, tu teisus, kad mažai kuri mokykla gali pasigirti tiek dabar jau "garsių" žmonių išleidimu į gyvenimą. bet vis tik čia susirenka patys geriausi, juk "aukščiau tik dangus" :).

  2. afaLinuke

    Nors man pamokos ir nevedei, bet labai ačiū!!! Už idėją, jos įgyvendinimą, už viską… 🙂 Man labai patiko ex'ų pamokos. Ir davė daug naudos 🙂

    Ir šiaip… labai malonu susitikti su ex-gimnazistais… Vis tiek yra kažkas bendro ir kažkas vienija. 🙂

  3. liutauras

    merhaba: jei skaičiuotume "garsius" žmones, tai tikrai rastume daugiau nusipelniusių mokyklų, tačiau mano akcentas – aš nežinau gyvų pavyzdžių, kur tų "išėjusiųjų" grąža mokyklai būtų pakankamai svari ir žinoma

    afaLinuke: taip, nebijojimas nusimesti pančius. kas juos bebandytų užkrauti.

  4. Jonas

    Man tai tas Ulevičius yra labai gražus. Skaitau, kad jis yra elitas. Bo labai gileij sugeba išmąstyti ir pateikti visuomeneij savo nuomone. Norėtau būti toks kaip jis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *