XXI a. kasdienybės dienoraštis

„Subaru Outback Diesel“: pirmi skaičiai

Subaru OutbackTaigi, naujos šeimyninės vežėčios jau kieme, šampanas su draugais iššautas ir panaudotas vežėčių krikštui, tuoj ir pirmasis tūkstantukas bus nuriedėtas. Kas labiausiai neramino prieš tą pirmąjį išvažiavimą į gatvę? Aišku, jog dyzelinis variklis. Bene septynerius ar net ilgiau metus tobulintas „Subaru“ meistrų gaminys nenuvilia – nors tradicinis dyzelinio variklio burbėjimas girdisi, tačiau kiek stipresnis tik kol variklis įšyla. Vėliau skirtumo nuo įprastinio benzininio variklio tikrai lieka nedaug.

Savaitgalį pravažiuotas ir pirmasis tolimesnis užmiesčio maršrutas – balsuoti į Uteną. Pirmyn atgal susidaro beveik 200 km. Vidutinis degalų sunaudojimas? 5 litrai! 5 litrai, 100 kmĮdomiausia, jog važiuojant iš Vilniaus į Uteną vidurkis buvo 4,6 litro, o grįžtant akivaizdžiai daugiau. Ar tai susiję su nuo Vilniaus į Uteną žemėjančiu keliu? Iš vieno karto sunku vertinti – reikia pabandyti dar bent kelis kartus. Dalis skirtumo gali būti ir dėl skirtingos vairavimo manieros ar tiesiog dėl dažnesnių lenkimo manevrų (sekmadienio vakaras – daug grįžtančių).

Mieste rezultatai akivaizdžiai kitokie – pirmus pora šimtų kilometrų važinėjant mieste vidurkis svyruoja tarp 6-7 litrų. Tikslesniam įvertinimui reikia skaičiuoti daugiau ir vertinti didesnius atstumus, tačiau gamintojo visur skelbiamas 5,5 litrų vidurkis, atrodo, gali būti arti realybės.

Ką tai reiškia dabartinėmis kainomis? Jog 100 km važiuoti užmiestyje kainuoja 18 litų, o mieste apie 25-is.

3 Comments

  1. TT

    Sveikinimai. Tikekimes nebus tas dyzelis labai kaprizingas. Siaip ar taip siais laikais reiktu palaukt bent jau SP1. 🙂 Sekmes.

  2. yessuz

    sveikiju.. as tai kiek kuklesnis..
    laukiu sito:
    http://perziurai.googlepages.com

  3. Anonymous

    ihyo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *